Rengøring af sølvøreringe

Øreringe med diamant

Sølv har en smuk reflekterende overflade og en særlig glans, som kan miste sin glød med tiden. Det skyldes en mathed, som udvikles på alt sterlingsølv. Matheden er en mørk hinde, der lægger sig på sølvet når det kommer i kontakt med svovl og andre substanser.

Hvis du bærer dine sølvøreringe jævnligt sker dette sjældent, men hvis du finder at dine smykker har mistet sin glans, kan du gøre noget ved det.

Rengøring af dine smykker

Hvis der fulgte et rengøringsmiddel med dine smykker, så brug det, da det er det bedste til dit sølv. Hvis ikke, så prøv først at rengøre det i varmt vand med en smule mild sæbe i, og skyl og tør det forsigtigt med en blød klud.

Hvis forsigtig vask ikke er nok til at fjerne matheden, kan du tørre smykket med en sølvpudseklud (en blød klud behandlet med sølvpudsemiddel). Skyl smykket i varmt vand når du har brugt kluden, for at fjerne rester af kemikalier fra kluden, og tør det forsigtigt at med et blødt håndklæde.

Selvom du nemt kan rengøre dine ørestikker og creoler på denne måde, bør du alligevel være forsigtigt med finere dråbe øreringe, som nemt kan beskadiges.

Sølvøreringe med sten

Opbevaring af dine smykker

Du kan hjælpe med til at forebygge matheden ved at opbevare dine smykker væk fra luft. Du kan købe anti-matheds poser fra smykkebutikker (tjek at de kan bruges til de smykke du vil opbevare).

Læg poserne inden i genoplukkelige plastik poser, der yderligere isolerer sølvsmykkerne fra luften. Hvis du ikke kan få fat i nogen anti-mathedsposer, så pak dine smykker ind i blødt papir før du lægger dem i poserne.

Undgå at bruge noget, der indeholder kulstof eller gummi, da det kan gøre mere skade.
Dette er selvfølgelig ikke nødvendigt hvis du bruger dine smykker hver dag – bare puds dem en gang imellem.

Forebyg skade

For at forebygge skade er der et par ting du bør undgå. Få ikke parfume på dine øreringe (vær forsigtig hvis du sprayer på siden af halsen – tag øreringe på efter parfumen) og hav dem ikke på i svømmehallen, da kemikalierne i vandet som for eksempel klor kan reagere med dine sølv øreringe.

Sølv øreringe Røde sølv øreringe Pæne øreringe i sølv
Tilbage